ΑΓΟΡΕΣ

HEPI: Φθηνότερο το ρεύμα και το φυσικό αέριο τον Μάρτιο στην Αθήνα

HEPI: Φθηνότερο το ρεύμα και το φυσικό αέριο τον Μάρτιο στην Αθήνα
HEPI

Μειωμένη κατά 1% ήταν η τελική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που πλήρωσαν τα ελληνικά νοικοκυριά τον Μάρτιο, με την Αθήνα να βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης του Δείκτη Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας της HEPI.

Όπως φαίνεται από το τελευταίο δελτίο του δείκτη τιμών ενέργειας για οικιακή χρήση (HEPI) που προσδιορίζεται σε μηνιαία βάση από τις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, σε συνεργασία με την εταιρεία VaasaETT οι τιμές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά, κατέγραψαν πτώση σε σχέση με τα στοιχεία του Φεβρουαρίου.

Πιο αναλυτικά, η οικιακή τιμή ρεύματος στην Αθήνα παρουσίασε μείωση κατά 1% σε σχέση με τον Φεβρουάρτιο και διαμορφώθηκε στα 30,48 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (kWh), μετά την φορολόγηση.

Όπως φαίνεται από τα δημοσιευμένα στοιχεία, τον Μάρτιο καταγράφηκε μια γενικευμένη πτωτική τάση, στις τιμές ρεύματος της λιανικής πώλησης, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, αν και έρχεται σε αντίθεση με τις αυξήσεις τιμών που καταγράφονταν το διάστημα Φεβρουαρίου - Οκτωβρίου 2022.

Σημειώνεται πως και στην περίπτωση του φυσικού αερίου, η μέση οικιακή τιμή κινήθηκε πτωτικά κατά 10% τον Μάρτιο, σε μηναία βάση και διαμορφώθηκε στα 9,79 λεπτά του ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα.

  • Δείτε εδώ την έκθεση του Δείκτη Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας (HEPI) για τον Μάρτιο:
Έκθεση HEPI - Μάρτιος 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ