ΑΓΟΡΕΣ

HEPI: Σχεδόν 3% φθηνότερο το οικιακό ρεύμα στην Αθήνα τον Απρίλιο

HEPI: Σχεδόν 3% φθηνότερο το οικιακό ρεύμα στην Αθήνα τον Απρίλιο
HEPI

Μειωμένη σχεδόν κατά 1% ήταν η τελική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που πλήρωσαν τα ελληνικά νοικοκυριά τον Απρίλιο, με την Αθήνα να βρίσκεται στην 10η θέση της κατάταξης του Δείκτη Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας της HEPI.

Όπως φαίνεται από το τελευταίο δελτίο του δείκτη τιμών ενέργειας για οικιακή χρήση (HEPI) που προσδιορίζεται σε μηνιαία βάση από τις Ρυθμιστικές Αρχές Ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας, σε συνεργασία με την εταιρεία VaasaETT οι τιμές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για τα ελληνικά νοικοκυριά, κατέγραψαν πτώση σε σχέση με τα στοιχεία του Μαρτίου.

Αναλυτικά, η οικιακή τιμή ρεύματος στην Αθήνα διαμορφώθηκε στα 29,62 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα (kWh), μετά την φορολόγηση, με την πτώση να φτάνει κοντά στο 3%.

Όπως φαίνεται από τα δημοσιευμένα στοιχεία, τον Απρίλιο καταγράφηκε μια γενικευμένη πτωτική τάση, στις τιμές ρεύματος της λιανικής πώλησης, για έκτο συνεχόμενο μήνα, αν και έρχεται σε αντίθεση με τις αυξήσεις τιμών που καταγράφονταν το διάστημα Μαρτίου - Οκτωβρίου 2022.

Υποχώρηση και στο φυσικό αέριο

Και στην περίπτωση του φυσικού αερίου, η μέση οικιακή τιμή κινήθηκε πτωτικά σχεδόν κατά 12% τον Μάρτιο, σε μηναία βάση και διαμορφώθηκε στα 8,62 λεπτά του ευρώ ανά θερμική κιλοβατώρα.

  • Δείτε εδώ την έκθεση του Δείκτη Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας (HEPI) για τον Απρίλιο:
Έκθεση HEPI - Απρίλιος 2023

Συνεχίζονται οι κρατικές επιδοτήσεις

Σημειώνεται πως στην προσπάθεια να οχυρωθούν οικονομικά οι καταναλωτές, έναντι της ακριβής ενέργειας, συνεχίζονται οι κρατικές επιδοτήσεις στην ΕΕ. Μάλιστα, την Πέμπτη 4/5 στην Ελλάδα, το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε πως η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Μάιο και τον Ιούνιο ανέρχεται στα 47 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ