ΑΓΟΡΕΣ

Στο 3,9% υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

Στο 3,9% υποχώρησε η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου
Reuters

Xαμηλότερα από την Ιταλία και τη Βρετανία δανείζεται η Ελλάδα, εδώ και μία εβδομάδα, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είναι χαμηλότερη και έχει φτάσει πλέον στο 3,90%.

Μάλιστα, ο στόχος πια για την Ελλάδα φαίνεται να είναι να φτάσει στα επίπεδα δανεισμού της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, σύμφωνα ρεπορτάζ της ΕΡΤ, καθώς οι αγορές προεξοφλούν «καλά νέα» για την Ελλάδα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί θετικό σενάριο τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και τον δανεισμό των πολιτών.

«Η δυναμική που αναπτύσσεται για τα ελληνικά ομόλογα είναι τέτοια που το φέρνει όλο και εγγύτερα προς το αντίστοιχο ισπανικό. Είναι ελάχιστες μονάδες πλέον που χωρίζουν τα δύο 10ετή ομόλογα, με τον αμέσως επόμενο στόχο να είναι το πορτογαλικό. Και όλα αυτά τα λέγαμε όταν πριν από περίπου έξι μήνες μιλούσαμε για μία αρκετά σημαντική διαφορά» σημειώνεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,90% για το ελληνικό, 4,33% για το ιταλικό, 4,05% για το βρετανικό, 3,52% για το ισπανικό και 3,28% για το πορτογαλικό.

Ράλι στην αγορά ομολόγων

Η Δευτέρα 22/5 ήταν η πρώτη ημέρα αντίδρασης μετά τις εκλογές και κατέγραψε υψηλή συναλλακτική κίνηση και υποχώρηση των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων.

Οι επενδυτές υποδέχθηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, καθώς σηματοδοτεί την πολιτική σταθερότητα και την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων χθες παρατηρήθηκε υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα καθώς καταγράφηκαν συναλλαγές 260 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 176 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,81% από 4,04% που έκλεισε την Παρασκευή έναντι 2,44% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,37% από 1,65% που ήταν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ