ΑΓΟΡΕΣ

Η Goldman Sachs μειώνει τις προοπτικές της για τις τιμές του πετρελαίου

Η Goldman Sachs μειώνει τις προοπτικές της για τις τιμές του πετρελαίου
AP Photo

Σχεδόν κατά 10% μειώνουν τις προοπτικές τους για τις τιμές του πετρελαίου οι αναλυτές της Goldman Sachs, εν μέσω αύξησης της παγκόσμιας προσφοράς και μείωσης της ζήτησης.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε την Κυριακή, η τράπεζα κατέβασε την πρόβλεψή της για το Brent για τον Δεκέμβριο στα 86 δολάρια το βαρέλι, από την προηγούμενη εκτίμηση για 95 δολάρια/βαρέλι και αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψη της για το WTI στα 81 δολάρια, από τα 89 δολάρια/βαρέλι.

Πρόκειται για την τρίτη αναθεώρηση προς τα κάτω της αμερικανικής τράπεζας το τελευταίο εξάμηνο, καθώς οι φόβοι για ύφεση επιβαρύνουν τις τιμές και ενώ οι παραγωγή της Ρωσίας, έχει «σχεδόν ανακάμψει πλήρως» παρά τις κυρώσεις από τις δυτικές χώρες, σύμφωνα με το CNBC.

«Ποτέ δεν κάναμε τόσο λάθος για τόσο καιρό χωρίς να δούμε στοιχεία που να αλλάζουν τις απόψεις μας», δήλωσε ο Jeff Currie, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της Goldman, σε μια συνέντευξη στο Bloomberg στην τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα.

Οι σημερινές τιμές του πετρελαίου διαμορφώθηκαν στα 73,99 δολάρια/βαρέλι για το Brent το πρωί της Δευτέρας 12/6 και στα 69,43 δολάρια/βαρέλι για το WTI.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ