ΑΓΟΡΕΣ

Freedom Finance Europe: Ο πρώτος international retail broker που γίνεται μέλος στο ΧΑ

Freedom Finance Europe: Ο πρώτος international retail broker που γίνεται μέλος στο ΧΑ

Την επίσημη έναρξη συνεργασίας με το Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX) ανακοίνωσε η Freedom Finance Europe, θυγατρική στην Ευρώπη της Freedom Holding Corp. (NASDAQ:FRHC), και έγινε ο πρώτος international retail broker που γίνεται μέλος του ATHEX.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στελέχη της Freedom Finance Europe σήμαναν την έναρξη των συναλλαγών της ημέρας με το χαρακτηριστικό χτύπημα στο καμπανάκι του Χρηματιστηρίου, ενώ ο Νίκος Πορφύρης, Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργίας & Ανάπτυξης Αγορών του Ομίλου Χρηματιστήριου Αθηνών, τόνισε πως «είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την ελληνική αγορά η είσοδος της Freedom Finance Europe, σε μια συγκυρία πολύ ενδιαφέρουσα, με σημαντικές αποδόσεις, τόσο πέρυσι, όσο και φέτος. Η έλευση νέων μελών θα ενισχύσει το ελληνικό χρηματιστήριο και τις προοπτικές των ελληνικών εισηγμένων εταιρειών».

Σχεδόν δύο χρόνια μετά από την έναρξη εργασιών του γραφείου της Freedom Finance στην Ελλάδα, οι πελάτες της παγκοσμίως, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω της πλατφόρμας Freedom24, η οποία έχει ήδη προσελκύσει περισσότερους από 36.000 πελάτες στην Ελληνική αγορά.

«Επιλέξαμε την Ελλάδα και το Χρηματιστήριο Αθηνών θέλοντας να εκδηλώσουμε ακόμη πιο ουσιαστικά το ενδιαφέρον μας για την ελληνική αγορά και να αυξήσουμε το θεσμικό μας αποτύπωμα. Ταυτόχρονα συμβάλλουμε στην προώθηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στο εξωτερικό, με σκοπό να προσελκύσουμε περισσότερους ξένους επενδυτές στην ελληνική κεφαλαιαγορά. Θεωρούμε ότι οι ανεπτυγμένες κεφαλαιαγορές αποτελούν θεμέλιο λίθο στην ανάπτυξη και την προσέλευση νέων κεφαλαίων», δήλωσε ο Γιώργος Καραγεώργος, επικεφαλής της Freedom Finance Europe στην Ελλάδα.

Η είσοδος της Freedom Finance Europe γίνεται σε μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε τροχιά ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας και το Χρηματιστήριο Αθηνών σε τροχιά να επιστρέψει στις ανεπτυγμένες αγορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ