ΑΓΟΡΕΣ

Intrakat: Ξεπέρασε τα 500 εκατ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση - «Ψήφος εμπιστοσύνης» στη νέα διοίκηση

Intrakat: Ξεπέρασε τα 500 εκατ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση - «Ψήφος εμπιστοσύνης» στη νέα διοίκηση
Ο κ.Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat

Ξεπέρασε τα 500 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της Intrakat, με τη μετοχή της εταιρείας να συνεχίζει το ανοδικό σερί που ξεκίνησε με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της.

Πρόκειται για αύξηση της χρηματιστηριακής της αξίας κατά πάνω από 350 εκατ. ευρώ το τελευταίο δωδεκάμηνο, καθώς πριν αναλάβουν τα ηνία της εταιρείας οι Μπάκος-Καϋμενάκης και Εξάρχου η κεφαλαιοποίησή της ανερχόταν σε 143 ευρώ.


Μάλιστα, η Intrakat «έσπασε» το φράγμα των 400 εκατ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση μόλις στις 4 Ιουλίου, γεγονός που σημαίνει πως σε διάστημα μόλις τριών εβδομάδων η μετοχή της κατέγραψε άνοδο της τάξης του 25%.

Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Intrakat έχει «αλλάξει σελίδα» και έχει αναχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της χώρας, μετά και την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ.

Όπως εξάλλου ανέφερε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, στο τέλος Ιουνίου 2023 το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρείας έχει φτάσει στα 2,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 850 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2022. Μετά την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ Κατασκευαστική και την έγκριση των Αρμόδιων Αρχών, ο Όμιλος θα διαθέτει στο τέλος του 2023 σύνολο ανεκτέλεστου 4,9 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η Intrakat συγκαταλέγεται ανάμεσα στους ισχυρούς διεκδικητές στη διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης της Αττικής Οδού, καθώς κατέθεσε προσφορά στο διαγωνισμό με την πορτογαλική εταιρεία Brisa, έχοντας μάλιστα αυξήσει το ποσοστό της σε 49%, έναντι 30% που όριζε η αρχική συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ