ΑΓΟΡΕΣ

Στην Πειραιώς αποφασίζουν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στην Πειραιώς αποφασίζουν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Ανάμεσα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Τράπεζα Πειραιώς εμφανίζεται ως αυτή με τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες, με βάση τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ανακοινώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου 2015 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την 15η Νοεμβρίου 2015, καλεί το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη Κυριακή στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο King George της Αθήνας, οι μέτοχοι καλούνται να αποφασίσουν:

  1. Την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των κοινών μετοχών της Τράπεζας (reverse split).
  2. Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας στο πλαίσιο του ν. 3864/2010 με την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών για την άντληση κεφαλαίων μέχρι ποσού 4,933 δισ. ευρώ (εκ των οποίων ποσό 2,213 δισ. ευρώ αντιστοιχεί στο Βασικό σενάριο και μαζί με υπόλοιπο ποσό 2,720 δισ. ευρώ στο δυσμενές σενάριο του stress test, η οποία θα καλυφθεί με μετρητά ή/και κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων ή/και εισφορά σε είδος, και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
  3. Την έκδοση ομολογιακού δανείου με υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (Contingent Convertible Securities) σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3864/2010 και της ΠΥΣ 36/02.11.2015 έως ποσού 2,040 δισ. ευρώ (δηλαδή το 75% της διαφοράς μεταξύ του δυσμενούς και του βασικού σεναρίου του stress test) προς κάλυψη αποκλειστικά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική γενική συνέλευση στις 20 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. στον ίδιο χώρο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της τράπεζας εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ