ΑΓΟΡΕΣ

Morgan Stanley: Στην κορυφαία επενδυτική θέση η Ελλάδα για τις αναδυόμενες αγορές

Morgan Stanley: Στην κορυφαία επενδυτική θέση η Ελλάδα για τις αναδυόμενες αγορές
AP Photo/Mark Lennihan

Την υψηλότερη έκθεση μεταξύ των αναδυόμενων αγορών, έχει πλέον στην Ελλάδα η Morgan Stanley, κάτι που οφείλεται «στη βελτίωση των οικονομικών θεσμών, υπό την παρούσα κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Marshall Stocker, Co - Head για τις αναδυόμενες αγορές της Morgan Stanley, ο οποίος μίλησε στο «Squawx Box» του CNBC, η Morgan Stanley επιλέγει την Ελλάδα ως κορυφαίο επενδυτικό προορισμό μεταξύ των αναδυόμενων αγορών.

Μεταξύ των άλλων, το ανώτερο στέλεχος της Morgan Stanley σημείωσε πως η παρούσα ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε βελτιώσεις στο κράτος δικαίου, ενώ προσέφερε χείρα βοηθείας στις τράπεζες ώστε να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους. Μάλιστα, επισημαίνει πως «ενώ κάποτε η χώρα παραλίγο να καταστρέψει το «πείραμα» της Ευρωζώνης, πλέον αποτελεί τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη».

Αναφορικά με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά ο Marshall Stocker επεσήμανες πως μέσα σε ένα χρόνο έχει καταγράψει κέρδη 50%, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ελκυστική, καθώς διαπραγματεύεται με μόλις 7,5 φορές τα κέρδη της και με μερισματική απόδοση σχεδόν 4%.

«Η βελτίωση που καταγράφεται στους οικονομικούς είναι πολύ πιθανόν να αυξήσουν ενισχύσουν τις επενδύσεις αλλά και να οδηγήσουν σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας στο τέλος του έτους» υπογράμμισε ο Stocker.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι δύο παραπάνω παράγοντες ασκούν θετική επίδραση σε όλες τις μετοχές και: «δεν έχει σημασία ποιες μετοχές έχεις στο χαρτοφυλάκιό σου, καθώς όλες οι τίτλοι ανεβαίνουν όταν αυτοί οι οικονομικοί θεσμοί βελτιώνονται και επίσης οι ταμειακές ροές αυξάνονται από τη μείωση των φόρων. Κάποτε η χώρα παραλίγο να καταστρέψει το πείραμα της Ευρωζώνης και τώρα είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ