ΑΓΟΡΕΣ

Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο - Στο 4,01% η απόδοση

Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο - Στο 4,01% η απόδοση
AP Photo

Σε 1.016 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές προσφορές στην επανέκδοση μέσω δημοπρασίας ελληνικών ομολόγων, σταθερού επιτοκίου 4,25%, λήξεως 15 Ιουνίου 2033, που διενεργήθηκε σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ. 

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023.

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,01% από 3,97% στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία, με στόχο την ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα τη διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη δημοπρασία που πραγματοποίησε το Ελληνικό Δημόσιο μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής του ικανότητας από την Moody's.

Oι προσφορές που υπεβλήθησαν ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ έναντι 200 εκατ. ευρώ που προσδοκούσε να αντλήσει το Δημόσιο. Συμμετείχαν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δημοπρασία που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο η απόδοση του συγκεκριμένου ομολόγου είχε διαμορφωθεί στο 3,97%.

Η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των Β.Δ.

Για τα Ομόλογα δε θα δοθεί καμία προμήθεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ