ΑΓΟΡΕΣ

Αγορές: Προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - Σε χαμηλό εξαμήνου ο χρυσός

Αγορές: Προς τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - Σε χαμηλό εξαμήνου ο χρυσός
AP/Michael Probst

Συνεχίζεται η πορεία του πετρελαίου προς τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, καθώς η συνεχιζόμενη υποχώρηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ εντείνει του φόβους για την προσφορά του αργού. Την ίδια ώρα η τιμή του χρυσού υποχωρεί σε χαμηλό εξαμήνου, καθώς η προοπτική για υψηλότερα επιτόκια συνεχίζει να ασκεί έντονες πιέσεις.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο Νοεμβρίου του αμερικανικού αργού (WTI) σημείωσε αύξηση κατά 3,64% ή 3,29 δολάρια και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 93,68 δολ. το βαρέλι, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης 27/9 και την ίδια ώρα το Brent ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 96,55 δολάρια το βαρέλι με ισχυρή άνοδο 2,76% ή 2,59 δολαρίων.

Όσον αφορά στο πολύτιμο μέταλλο, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 28,8 δολαρίων ή 1,52% και η τιμή του έκλεισε στα 1.871,60 δολάρια η ουγγιά, το χαμηλότερο επίπεδο όπου έχει βρεθεί σε κλείσιμο τους τελευταίους 6 μήνες (από τις 10 Μαρτίου).

Συνολικά ο χρυσός έχει υποχωρήσει κατά 3,8% εντός του Σεπτεμβρίου, αποτυγχάνοντας να εκπληρώσει τον παραδοσιακό του ρόλο ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, παρά τη σταθερή πτώση και των μετοχών στο ίδιο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ