ΑΓΟΡΕΣ

Βυθίστηκε η μετοχή της Evergrande - Τελευταία ευκαιρία για αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση

Βυθίστηκε η μετοχή της Evergrande - Τελευταία ευκαιρία για αναδιάρθρωση ή εκκαθάριση
AP Photo

Για τις 4 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η ακρόαση για την τελευταία δικαστική πράξη, πριν από την έκδοση απόφασης σχετικά με την εντολή εκκαθάρισης της εταιρείας ακινήτων, από την δικαστή Linda Chan του Ανώτατο Δικαστηρίου του Χονγκ Κονγκ, είδηση που προκάλεσε «βουτιά» στη μετοχή της εταιρείας στην ασιατική αγορά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, το δικαστήριο έδωσε διορία πέντε εβδομάδων στην κινεζική εταιρεία προκειμένου να καταλήξει σε ένα αναθεωρημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης ή να αντιμετωπίσει εκκαθάριση, λόγω των υπέρογκων χρεών της.

Σε αυτό το κλίμα, η μετοχή της προβληματικής κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande σημείωσε ιστορικό χαμηλό επίπεδο στα 18,8 σεντς του δολαρίου Χονγκ Κονγκ ή 2,4 σεντς ΗΠΑ και στη συνέχεια ανέκαμψε στα 22,2 σεντς Χονγκ Κονγκ, παραμένοντας σε διψήφιο ποσοστό πτώσης.

Υπενθυμίζεται πως η Evergrande, έχει χρέη άνω των 300 δισ. δολαρίων και βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα εδώ και μία περίπου διετία, λόγω της κρίσης στην αγορά ακινήτων της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία προετοίμαζε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης για τακτοποίηση χρέους περίπου 23 δισ. δολαρίων, το οποίο ωστόσο απορρίφθηκε τον περασμένο μήνα, όταν ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Hui Ka Yan επιβεβαιώθηκε ότι ήταν υπό έρευνα για ύποπτες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ