ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Η αβεβαιότητα για τα επιτόκια παραμένει - Τι συμβουλεύει τους επενδυτές

UBS: Η αβεβαιότητα για τα επιτόκια παραμένει - Τι συμβουλεύει τους επενδυτές
AP/Michael Probst

Οι αγορές έχουν αρχίσει να συγκρατούν τις προσδοκίες τους σχετικά με το «πότε» θα αρχίσουν να χαμηλώνουν τα επιτόκια τους οι ΗΠΑ, η Ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την UBS.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο της τράπεζας, οι κινήσεις αυτές επιβεβαιώνουν πως το συναίσθημα των αγορών σχετικά με το outlook για την νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να ταλαντεύεται.

Με αυτό το φόντο η πολυεθνική επενδυτική τράπεζα και εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συμβουλεύει του επενδυτές να:

  • Εξετάσουν ποιοτικά ομόλογα, ειδικά ως μια εναλλακτική στην υπερβολική κατοχή μετρητών.
  • Οι ποιοτικοί τίτλοι θα πρέπει επίσης να έχουν καλύτερη απόδοση σε ένα περιβάλλον επιβράδυνσης της ανάπτυξης και αυξημένων αποτιμήσεων.
  • Μια γενικά καλή προοπτική καθιστά κατάλληλη την στιγμή για προσθήκη ισορροπημένων χαρτοφυλακίων.

«Συμβουλεύουμε τους επενδυτές να συγκρατήσουν τη νευρικότητα τους, καθώς η προοπτική για τη νομισματική πολιτική συνεχίζει να αλλάζει. Ενώ τα πρόσφατα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα από το αναμενόμενο, οι απογοητεύσεις παραμένουν πιθανές και οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι πρόθυμοι να τονίσουν τη δέσμευσή τους να πετύχουν τους στόχους τους» σημειώνει σχετικά ο Mark Haefele, Chief Investment Officer της UBS Global Wealth Management.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ