ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική Τράπεζα: Η προσφορά για το 22% του ΤΧΣ ξεπέρασε τα 8 δισ. ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Η προσφορά για το 22% του ΤΧΣ ξεπέρασε τα 8 δισ. ευρώ
INTIME

Κατά επτά φορές υπερκαλύφθηκε η δημόσια προσφορά για τη διάθεση του 22% της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αντλώντας περισσότερα από 8 δισ. ευρώ σε προσφορές.

Την είδηση πως οι προσφορές ήταν τουλάχιστον επταπλάσιες του προσφερόμενου ποσοστού έδωσε αρχικά το Reuters, λίγες ώρες κλεισει το «βιβλίο» των προσφορών

Υπενθυμίζεται ότι η ζήτηση για το μερίδιο του ΤΧΣ στην Εθνική καλύφθηκε περισσότερο από έξι φορές την Τρίτη, άνω των 6 δισ. ευρώ, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας του book building.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα το πρωί 16/11, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αύξησε τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων μετοχών, αλλά και την κατώτατη τιμή προσφοράς για το ποσοστό του στην Εθνική Τράπεζα, μετά την εκρηκτική ζήτηση που εκδηλώθηκε για την τράπεζα.

Όπως ενημέρωσε το ΤΧΣ το πρωί της Πέμπτης 16/11, ασκεί το δικαίωμα αύξησης της προσφοράς του στην Εθνική Τράπεζα αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων μετοχών αυξάνεται από 182.943.031 σε 201.237.334, δηλαδή από το 20% στο 22%, με κατώτερη τιμή στα 5,3 ευρώ, από 5 ευρώ.

Επόμενο «βήμα» είναι η συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΧΣ προκειμένου να λάβει οριστική απόφαση πώλησης του μεριδίου του, με βάση τα δεδομένα της προσφοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ