Πετρέλαιο: Βουτιά στις τιμές λόγω της αναβολής της Συνόδου του ΟΠΕΚ+ για τις 30 Νοεμβρίου
Ανανεώθηκε:
Με μια λιτή ανακοίνωση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και χωρίς περεταίρω εξηγήσεις, η υπουργική σύνοδος των χωρών της συμμαχίας ΟΠΕΚ+, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στη Βιέννη, μετατέθηκε στις 30 Νοεμβρίου.
Η αναβολή προκάλεσε πτώση των τιμών: Οδήγησε τις τιμές του πετρελαίου στο κόκκινο, με το μπρεντ, ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, και το WTI, το ευρωπαϊκό ισοδύναμό του, να χάνουν πάνω από το 4% γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδας.
Οι 13 χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ - υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας - και οι δέκα εταίροι τους με επικεφαλής τη Ρωσία αναμένεται να αποφασίσουν τον προσεχή στόχο τους για την παραγωγή απέναντι στις τιμές του αργού που βρίσκονται σε πτώση.
Η συνάντηση του ΟΠΕΚ αναμένεται με αγωνία από τις αγορές, καθώς οι τιμές έχουν πέσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου, με την τιμή του μπρεντ να διαμορφώνεται πλέον κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι σε ένα διεθνές κλίμα ανησυχίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πετρέλαιο: Άνοδος κοντά στο 2% με φόντο τη Μέση Ανατολή
Το 96% των παραγωγών πετρελαίου και αερίου συνεχίζει να επενδύει σε κοιτάσματα
Kαύσιμα «φωτιά»: Ράλι σε πετρέλαιο - βενζίνη και φόβος για τη θέρμανση
Λωρίδα της Γάζας: «Μπλόκο» σε 37 ΜΚΟ από την Πρωτοχρονιά βάζει το Ισραήλ - Η προειδοποίηση της ΕΕ
16:12
Αγρίνιο: Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για 1.500
16:03
Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης - Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους
15:55
Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ από αύριο – Τι αλλάζει
15:54