Πετρέλαιο: Οι επιθέσεις των Xούθι εκτοξεύουν τιμές
Ανοδική ώθηση στις τιμές του πετρελαίου προκάλεσε την Δευτέρα η εκτόξευση πυραύλων από μαχητές που υποστηρίζονται στο Ιράν σκοτώνοντας στρατιώτες των ΗΠΑ στην Ιορδανία το Σαββατοκύριακο.
Το brent διαπραγματεύεται 0,57% υψηλότερα στα 84,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα futures του αμερικανικού αργού αυξήθηκαν 0,6% στα 78,48 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, τρία μέλη του στρατού των ΗΠΑ σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον δυνάμεων που σταθμεύουν σε φυλάκιο της βορειοανατολικής Ιορδανίας κοντά στα σύνορα με τη Συρία την Κυριακή. Ήταν οι πρώτοι θάνατοι Αμερικανών από εχθρικές επιθέσεις από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και το Ιράκ», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωση.
«Μην έχετε καμία αμφιβολία - θα ζητήσουμε από όλους τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν τη στιγμή και με τον τρόπο που θα επιλέξουμε», προσέθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άνοδος στις τιμές του πετρέλαιου μετά τις επιθέσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας κατά των Χούθι
SPONSORED
Ιερά Οδός: Συνελήφθη 25χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος πατίνι και έπεσε σε ΙΧ
12:00
Πανελλήνιες 2026: Η προετοιμασία της τελικής ευθείας -Τι πρέπει να προσέξετε
11:49
Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: «Επιθυμούμε να υπάρξει συμφωνία του Τσίπρα με τον Φάμελο
11:38
Eurovision 2026: Πώς σχολίασε ο διεθνής Τύπος το «Ferto» και τη νίκη της Βουλγαρίας
11:27