Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με 30ετές ομόλογο
Η ευρωπαϊκή και η ελληνική σημαία
AP Photo/Petr David JosekΤην διαδικασία έκδοσης νέου 30ετούς ομολόγου, με λήξη στις 15 Ιουνίου του 2054 εκκινεί το Ελληνικό Δημόσιο.
Έδωσε ήδη εντολή στις BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, J.P. Morgan και Τράπεζα Πειραιώς.
Η κίνηση αυτή συνιστά την δεύτερη μεγάλη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές για το 2024, μετά από την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου τον Ιανουάριο.
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα σχεδιάζει πρόωρη αποπληρωμή έως και πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ δανείων διάσωσης μέσα στο 2024 σε χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.
Στο μεταξύ, η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου τον Ιανουάριο είχε στεφθεί με επιτυχία καθώς το Ελληνικό Δημόσιο είχε αντλήσει τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που οι προσφορές είχαν ξεπεράσει τα 35 δισ. ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δεκαετές ομόλογο: Όφελος 850 εκ. ευρώ στη 10ετία για τον προϋπολογισμό από τη μείωση επιτοκίου
Δασμοί 3 ευρώ σε παραγγελίες έως 150 ευρώ από 1/7 στα μικροδέματα - Τι αλλάζει στις online αγορές
03:00
Posokanei: Πόσα προϊόντα των σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει η εφαρμογή
02:00
Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών αυτοκινήτου
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
00:30