ΑΓΟΡΕΣ

Στο 3,51% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στη δημοπρασία ΟΔΔΗΧ - Αντλήθηκαν 250 εκατ. ευρώ

Στο 3,51% η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στη δημοπρασία ΟΔΔΗΧ - Αντλήθηκαν 250 εκατ. ευρώ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο 3,51% κυμάνθηκε η απόδοση του Ελληνικού Δημοσίου στην σημερινή έξοδο στις αγορές, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης δημοπρασίας να προχωρήσει στην επανέκδοση 10ετούς ομολόγου.

Οι προσφορές υπερκάλυψαν περίπου κατά 3,5 φορές το δημοπρατούμενο ποσό των 250 εκατ. ευρώ, φθάνοντας τα 835 εκατ.ευρώ.

Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,51%. Το Ελληνικό Δημόσιο θα αντλήσει τελικά 250 εκατ. ευρώ.

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Στο μεταξύ σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν χθες στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα δημοπρασίας του ελληνικού Δημοσίου.

Πάντως, στις μεγαλύτερες αγορές διατηρείται ενισχυμένη η διάθεση για ανάληψη επενδυτικού κινδύνου, καθώς τα χθεσινά σχόλια αξιωματούχων της Fed δεν επηρέασαν σημαντικά τις προσδοκίες για την πορεία των επιτοκίων.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων χθες και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Eλλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 74 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,50% από 3,49% που έκλεισε την Δευτέρα έναντι 2,49% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,01%.

Στην αγορά συναλλάγματος σε περιορισμένο εύρος διακύμανσης κινήθηκε η ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου, καθώς το απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0854δολ. από το επίπεδο των 1,0842 δολ. που άνοιξε η αγορά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ