ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 12μήνου στις 5 Ιουνίου
Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 52 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 6 Ιουνίου 2025, θα διενεργήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 (Τ+2).
Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και μέχρι ώρας 12.00 μ.μ. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού.
Δε θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.
Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο 3,55% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας του Ελληνικού Δημοσίου
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ με 10.000 θέσεις εργασίας - Ποιοι είναι δικαιούχοι
05:00
Αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος: Από 1/2 τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
04:00
Agro-Verify: Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή - Έρχονται καταγγελίες με ένα «κλικ»
03:00
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά ο «χάρτης» πληρωμών
02:00