Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας προχωρά το ελληνικό Δημόσιο
Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας προχωρά το ελληνικό Δημόσιο την ερχόμενη εβδομάδα.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 500 εκατομμυρίων ευρώ, λήξεως 4 Οκτωβρίου 2024.
Yπενθυμίζεται, ότι η απόδοση των εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων είχε διαμορφωθεί κατά την προηγούμενη δημοπρασία του Απριλίου στο 3,67%.
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360.
Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.
Επίσης, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας και έως τις 12:00. Οι μη ανταγωνιστικές προσφορές θα ικανοποιηθούν στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off price) μέχρι συνολικού ύψους 20% επί του δημοπρατούμενου ποσού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΔΔΗΧ: Υπερκάλυψη κατά 1,97 για τα εξάμηνα έντοκα γραμμάτια - Στο 3,44% η απόδοση
SPONSORED
Ιταλία: Δύτες βιντεοσκόπησαν μεγάλο λευκό καρχαρία στην κεντρική Μεσόγειο
23:48
Αλβανία: Ο Ράμα «βλέπει» το Ιράν πίσω από τις κινητοποιήσεις κατά της επένδυσης Κούσνερ
23:39
Σε εξέλιξη η ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Ramstein Flag 26» - Με οκτώ αεροσκάφη συμμετέχει η ΠΑ
23:36
Μαύρος καπνός «έπνιξε» το Λονδίνο μετά από τεράστια σε φωτιά σε κέντρο ανακύκλωσης
23:28