Άλμα 2,6% για τον CAC 40 μετά τον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών
Ράλι έκαναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα το πρωί, με τις γαλλικές μετοχές να ηγούνται της ανόδου, μετά τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία όπου ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) κατέγραψε ιστορικά κέρδη αλλά με μικρότερο ποσοστό απ’ ό,τι είχε διαφανεί σε κάποιες δημοσκοπήσεις.
Ο γαλλικός δείκτης των blue-chip CAC 40 κατέγραψε άλμα 2,6% σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των περιφερειακών αγορών, ενώ οι μετοχές των βασικών τραπεζών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole, ενισχύθηκαν μεταξύ 4,8% και 7,9%.
Αυτό βοήθησε τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να ενισχυθεί κατά 1% στις 10:09 ώρα Ελλάδας, ύστερα από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις.
Ο CAC 40 έκλεισε την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε και πλέον μηνών εν μέσω ανησυχιών για τη δημοσιονομική πειθαρχία της Γαλλίας υπό μία νέα κυβέρνηση.
Υεμένη: Πάνω απο 100 αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας συμμετέχουν στην επιχείρηση κατά των Χούθι
13:48
Code Like a Girl: Τα κορίτσια που γράφουν κώδικα και διαμορφώνουν τον ψηφιακό κόσμο του αύριο
13:41
«Ψηλά τα χέρια, σκίουρε!» – 10 από τις πιο αστείες φωτογραφίες ζώων του 2026
13:40
Κρήτη: «Παγώνουν» πλειστηριασμοί, ασφαλιστικές υποχρεώσεις για τους πληγέντες- Αύριο οι ανακοινώσεις
13:38