Εβδομάδα οικονομικών αποτελεσμάτων στο Χρηματιστήριο
«Κομβική» θα είναι αυτή η εβδομάδα για τις αγορές καθώς αναμένονται νέα υψηλού ειδικού βάρους από το μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας, σε Ελλάδα και εξωτερικό
Η αρχή θα γίνει την Τετάρτη 31/7 από την Τράπεζα Πειραιώς (πριν την συνεδρίαση) και Eurobank. Πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης την Πέμπτη θα ανακοινώσει η Εθνική Τράπεζα και η Optima το απόγευμα της ίδιας μέρες, ενώ την Παρασκευή ανακοινώνει η Alpha Bank.
Εκτός από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες αποτελέσματα εξαμήνου αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα από την ΕΧΑΕ (29/07), τις MIG, Entersoft (30/07), τις Titan, Mermeren (31/07) και την Optima (01/08).
Χωρίς τα μερίσματα χρήσης 2023 θα διαπραγματεύονται την Δευτέρα οι Αβαξ (€0,03), ΟΛΠ (€1,336) και την Τρίτη η Εθνική Τράπεζα (€0,362). Στις 29 Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών που προέκυψαν από το split των μετοχών της ΕΚΤΕΡ.
Τέλος, σε εγχώριο επίπεδο, επισημαίνεται ότι την προσεχή Τετάρτη θα διεξαχθεί η τακτική δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου (προηγ. δημοπρασία 3,33%) ενώ την Παρασκευή λήγει η Δημόσια Πρόταση της E-Net.
Το κλίμα στις ξένες αγορές
Σύμφωνα με την Beta Χρηματοστηριακή, στο εξωτερικό, ο κλάδος τεχνολογίας θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο αφού οι 4 από τις «7 υπέροχες» εταιρίες του κλάδου έρχονται στο τριήμερο (30/7-01/08) να ανακοινώσουν τρίμηνο και να φτιάξουν κλίμα και διαθέσεις.
Οι σημαντικότερες ανακοινώσεις β’ τριμήνου που θα τρέξουν την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ είναι οι εξής: McDonald’s (29/07), Merck, Pfizer, P&G, AMD, Microsoft (30/07) Boeing, Mastercard, Meta, Qualcomm (31/07) Modena, Apple, Amazon, Intel, Snap (01/08) και Chevron, Exxon, AMC (02/08).
Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής στο 27% των εταιριών του S&P-500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα η αύξηση των κερδών βρίσκεται στο 7,6% ενώ για το σύνολο εκτιμάται ότι η αύξηση θα προσεγγίσει το 9,6% με τον κλάδο τεχνολογίας να έχει ισχυρή βαρύτητα στην διαμόρφωση της τάσης.
Τέλος, πέρα από τα αποτελέσματα των εταιριών, η εβδομάδα έχει και συνεδρίαση της FED για την νομισματική πολιτική την προσεχή Τετάρτη χωρίς να αναμένεται διαφοροποίηση στα επιτόκια του δολαρίου έχοντας ωστόσο πολύ ενδιαφέρον για τις ανακοινώσεις που αφορούν την προοπτική της χρονιάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής χρυσού στον κόσμο τα τελευταία 10 χρόνια
«Η πολιτική μας για τα social να γίνει ευρωπαϊκή» - Ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συνέντευξη στο CNNi
11:51
Ανήλικη εντοπίστηκε μόνη σε λεωφορείο στη Βούλα – Είπε ότι την χτυπούσαν οι γονείς της και έφυγε από το σπίτι
11:49
Χαρδαλιάς: «Xρηματοδοτούμε 23 δομές για 617 ΑμεΑ με 6,5 εκατ. ευρώ ετησίως»
11:44
Η Μαδρίτη καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο - Ξανανοίγει την πρεσβεία της στην Τεχεράνη
11:41