ΑΓΟΡΕΣ

Άνοδος για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις ενδείξεις για την πορεία της Ευρωζώνης

Άνοδος για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις ενδείξεις για την πορεία της Ευρωζώνης
VCG/VCG via Getty Images/Ideal Images

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενισχυμένα από τις νεότερες ενδείξεις για τη δυναμική που σημείωσε η οικονομία της Ευρωζώνης τον Αύγουστο, όπως τουλάχιστον αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωνε άνοδο 0,8% πριν από λίγο, με αιχμή του δόρατος τις μετοχές των τραπεζών, των εταιρειών λιανικού εμπορίου και των μεταλλευτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, έρευνα της εταιρείας Markit, που δόθηκε σήμερα το πρωί στη δημοσιότητα, παρουσίασε νέες ενδείξεις για την αντοχή της οικονομίας της Ευρωζώνης μετά την απόφαση της Βρετανίας για την έξοδό της από την ΕΕ.

Ο δείκτης PMI της Markit, που αντανακλά την οικονομική δραστηριότητα στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, αυξήθηκε στις 53,3 μονάδες από 53,2 μονάδες τον Ιούλιο, ανακουφίζοντας κάποιους επενδυτές που φοβόντουσαν ότι η ψήφος υπέρ του Brexit θα εξασθένιζε αμέσως την επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη.

Το ευρώ ενισχύθηκε 0,2% έναντι του δολαρίου στα 1,1345 δολάρια, χωρίς να σημειώσει σημαντική μεταβολή μετά την ανακοίνωση της Markit. Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ σημείωνε πτώση 1,1% στα 48,62 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω υποχώρησης των ελπίδων για μία συμφωνία περιορισμού της παραγωγής του αργού τον επόμενο μήνα.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) παρακολουθούν στενά την κατάσταση της οικονομίας της Ευρωζώνης, εν όψει της συνεδρίασής τους στις 8 Σεπτεμβρίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ