Πετρέλαιο: Ράλι ανόδου 5% έφερε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Άλμα ανόδου 5% στις τιμές του πετρελαίου καταφράφεται στις διεθνείς αγορές μετά την έναρξη της πυραυλικής επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ το απόγευμα της Τρίτης, 1/10.
Η τιμή του αμερικανικού WTI κάνει άλμα κατά 5,35% στα 71,93 δολάρια το βαρέλι. Αντιστοίχως, η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 4,99% στα 75,32 δολάρια το βαρέλι.
Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Υπουργείου Άμυνας είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ «έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».
«Υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες για να υπερασπιστούμε το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης. Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν», είχε δηλώσει στο NBC ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
SPONSORED
Ιράκ: Από 93 στα 10 εκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου έπεσαν οι εξαγωγές μέσω του Ορμούζ
17:10
Στα βήματα του πατέρα του ο μικρός Αντετοκούνμπο - Ο Γιάννης του μαθαίνει να παίζει μπάσκετ
16:57
Σκέρτσος στο συνέδριο της ΝΔ: «Το σύγχρονο αποτελεσματικό κράτος δεν είναι ένας απλός μηχανισμός»
16:52
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το Λονδίνο: Ταυτόχρονες πορείες εθνικιστών και φιλοπαλαιστίνιων
16:47