ΟΔΔΗΧ: Προσφορές 957 εκατ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου
Στα 957 εκατ. ευρώ έφτασαν οι συνολικές προσφορές για 10ετές ομόλογο σταθερού επιτοκίου 3,375%, που έβγαλε σήμερα στην αγορά το Ελληνικό Δημόσιο, με την απόδοση να φτάνει στο 3,16%.
Οι προσφορές που έγιναν αποδεκτές ανήλθαν στα 250 εκατ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024 (Τ+5). Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για ομόλογα αΰλης μορφής, με ημερομηνία λήξης την 15η Ιουνίου 2034.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Στη δημοπρασία συμμετείχαν μόνο Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αύξηση - ρεκόρ κατέγραψαν τα ελληνικά αμοιβαία κεφάλαια - Στα 21 δισ. ευρώ το ενεργητικό τους
Έπαιζαν παράνομα φρουτάκια σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη – Τέσσερις συλλήψεις
11:52
Αστρονόμοι ανίχνευσαν για πρώτη φορά μια βίαιη σύγκρουση νεαρών πλανητών, 11.000 έτη φωτός μακριά
11:52
Σήμερα η απόφαση της Fed για τα επιτόκια - Τι περιμένουν οι αναλυτές
11:42
Μάριος Θεμιοστοκλέους: Χίλιες νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ έως το τέλος της εβδομάδας (vid)
11:41