ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες μετά τους νέους δασμούς Τραμπ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μικρές απώλειες μετά τους νέους δασμούς Τραμπ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μικρή υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες υποχωρούν στον απόηχο της επιβολής δασμών 25% στα αυτοκίνητα που δεν κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.743,83 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,16%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,17 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,03%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν (+1,65%), της Elvalhalcor (+1,36%), της Lamada (+0,74%) και της Coca Cola (+0,58%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-1,46%), της Eurobank (-1,29%), της ΕΥΔΑΠ (-0,83%) και της Viohalco (-0,81%).

Ανοδικά κινούνται 32 μετοχές, 40 πτωτικά και 16 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας (+3,35%) και ΣΙΔΜΑ (+2,01%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μουζάκης(κ) (-2,61%) και Παπουτσάνης (-1,55%).