Ελληνική «έξοδος» στις αγορές με νέο ομόλογο - Υπερκάλυψη με απόδοση στο 2,34%
Ανανεώθηκε:
Με επιτυχία στέφθηκε η «έξοδος» του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές, με την επανέκδοση ομολόγου, καθώς υποβλήθηκαν προσφορές που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό περισσότερο από πέντε φορές.
Συγκεκριμένα, οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,037 δισ. ευρώ και η απόδοση υποχώρησε ελαφρώς στο 2,34%, από το 3,875% που ήταν η αρχική εκτίμηση.
Ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 25 Απριλίου 2025 (Τ+5).
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ σημειώνεται πως αποδεκτές ήταν μόνο οι ανταγωνιστικές προσφορές και πως η εν λόγω δημοπρασία θα ληφθεί υπόψη για την αξιολόγηση των ΒΔ.
Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναλυτικός οδηγός - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30
Ψευδοπροφήτης προέβλεπε καταστροφή του κόσμου τα Χριστούγεννα – Οργισμένοι πιστοί έκαψαν την κιβωτό του (vids)
23:59
Δύο Γάλλοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50 στην Τουρκία
23:50
Ιαπωνία: Πύρινη κόλαση από καραμπόλα τουλάχιστον 50 οχημάτων - 1 νεκρός και 26 τραυματίες
23:41