ΑΓΟΡΕΣ

Τα funds «σκανάρουν» μικρές ευρωπαϊκές τράπεζες

Τα funds «σκανάρουν» μικρές ευρωπαϊκές τράπεζες

Δεν σταματούν να αναζητούν ευκαιρίες σε ευρωπαϊκές τράπεζες διάφορα επενδυτικά κεφάλαια από κάθε γωνιά του κόσμου.Τα funds δεν προτιμούν προς το παρόν να αγοράζουν κομμάτια μεγάλων τραπεζών επειδή αυτές ελέγχονται πολύ αυστηρά από τις εποπτικές Αρχές.

Ηδη επενδυτικά κεφάλαια έχουν αγοράσει στοιχεία ενεργητικού ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αξίας αρκετών δισ. ευρώ καθώς πολλές από τις τράπεζες αυτές αντιμετώπιζαν προβλήματα και αρκετές αναγκάστηκαν να ζητήσουν κρατική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές τράπεζες της Γηραιάς Ηπείρου, ανεξαρτήτως μεγέθους, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν υπέρογκα κόκκινα δάνεια, νομικά προβλήματα και αλλαγή κανόνων των εποπτικών Αρχών που τις αναγκάζουν να συγκεντρώσουν ακόμη μεγαλύτερα κεφάλαια.

Οι κρατικές εποπτικές Αρχές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου είναι «πολύ μεγάλες για να αποτύχουν», με αποτέλεσμα να τους ζητείται συνεχώς να αυξάνουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Για τον λόγο αυτό τα επενδυτικά κεφάλαια προτιμούν χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μικρότερου μεγέθους.

Αυτό το διάστημα πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσπαθούν να αναδιαρθρώσουν τους ισολογισμούς τους και να πουλήσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στην αγορά. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί κυρίως στην Ιταλία καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ