Στο κόκκινο οι ευρωαγορές με το βλέμμα στη Γαλλία: Πτώση άνω του 1% στο Παρίσι, πιέσεις στα ομόλογα
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
unsplashΣτο κόκκινο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λίγο μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (26.08.25) με το «βλέμμα» στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία.
Η κυβέρνηση του Φρανσουά Μπαϊρού βρίσκεται υπό κατάρρευση και μπροστά σε κίνδυνο ανατροπής εν μέσω έντονων αντιδράσεων για τα σχέδιά της, που αφορούν σαρωτικές περικοπές στον προϋπολογισμό.
Τρία βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν θα στηρίξουν την ψήφο εμπιστοσύνης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τις 8 Σεπτεμβρίου.
Επιστρέφοντας στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,8%, στο Παρίσι ο CAC 40 μειώνεται κατά 1,9%, ενώ στο Λονδίνο – η αγορά άνοιξε ξανά μετά από αργία - ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,6%.
Την ίδια ώρα, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρεί κοντά στο 1,1%.
Το πολιτικό αδιέξοδο στη Γαλλία πιέζει και τα γαλλικά ομόλογα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 3,51%.
ΝΑΤΟ για Ισπανία: «Δεν υπάρχει διάταξη για την αποβολή μελών» - Απάντηση σε δημοσίευμα του Reuters
16:53
Χέγκσεθ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν «δώρο στον κόσμο»
16:41
Άγιος Δημήτριος: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις φίλοι του 20χρονου - Αναβλήθηκε η δίκη για τη Δευτέρα
16:33
Σταύρος Παπασταύρου στο CNN Greece: H επιτυχία της ΔΕΗ, είναι επιτυχία της Ελλάδος
16:30