Ο χρυσός ξεπέρασε τα 3.600 δολάρια - Νέο ιστορικό υψηλό
Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε ο χρυσός αυτή την εβδομάδα, ο οποίος ξεπέρασε 3.600 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς τα απογοητευτικά στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας έχουν δημιουργήσει ισχυρές προσδοκίες για διαδοχικές μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε μόλις 22.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 75.000 θέσεις.
Οι επενδυτές βλέπουν πλέον πιθανότητα περίπου 90% για μία μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και πιθανότητα 12% η μείωση να είναι μεγαλύτερη, κατά 50 μ.β. σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του CME.
Οι τιμές του χρυσού κερδίζουν περίπου 37% από την αρχή του χρόνου, μετά από άνοδο 27% το 2024, καθώς βρίσκουν στήριξη στην υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου, τις ισχυρές αγορές που πραγματοποιούν οι κεντρικές τράπεζες και την εκτίναξη της παγκόσμιας αβεβαιότητας από τις γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις.
Ο καιρός τη Μεγάλη εβδομάδα: «Ανοιξη προς καλοκαίρι» μέχρι την Μ. Τετάρτη - «Φθινόπωρο» μετά
18:56
Το Ιράν απαιτεί αποζημίωση για τις πολεμικές ζημίες προκειμένου να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ
18:45
Στείλαμε όπλα στους Ιρανούς διαδηλωτές μέσω των Κούρδων αποκαλύπτει ο Τραμπ
18:33
ΚΚΕ: Θράσος Μητσοτάκη να εμφανίζεται σαν να μην είναι επικεφαλής κυβέρνησης βουτηγμένη στη σαπίλα
18:21