UBS για χρυσό: Ανέβασε την τιμή - στόχο στα 5.000 δολάρια ανά ουγγιά
Στα 5.000 δολάρια ανά ουγγιά ανέβασε την τιμή - στόχο του χρυσού για τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2026 η UBS, αν και αναμένει ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν στα 4.800 δολάρια ανά ουγγιά μέχρι το τέλος του 2026.
Η τράπεζα αναμένει ότι η ζήτηση για χρυσό θα αυξηθεί σταθερά έως το 2026, ανεβάζοντας την τιμή στόχο ακόμα υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 4.300 δολάρια ανά ουγγιά.
«Εάν αυξηθούν οι πολιτικοί ή οικονομικοί κίνδυνοι, οι τιμές θα μπορούσαν να ανέλθουν έως και τα 5.400 δολάρια/ουγγιά (από 4.900 δολάρια/ουγγιά προηγουμένως)», ανέφερε η UBS σε σημείωμά της.
Όπως αναφέρετε ώθηση στα σενάρια για περαιτέρω άνοδο δίνουν οι χαμηλότερες πραγματικές αποδόσεις, συνεχιζόμενες ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και αβεβαιότητα σχετικά με την εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ιδίως σε σχέση με τις ενδιάμεσες εκλογές και την αυξανόμενη δημοσιονομική πίεση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τι συμβαίνει με το ασήμι - Γιατί εκτοξεύθηκε σε ιστορικά υψηλά
Ραγδαία αύξηση ιώσεων στα παιδιά: Μόλις σε μία ημέρα, προσήλθαν 500 παιδιά στο Αγλαΐα Κυριακού
14:36
Οι αγρότες κλείνουν επ’ αόριστον την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων: Ανοιχτά τα Μάλγαρα μέχρι την Παρασκευή
14:32
Ισραήλ: Αναστέλλεται προσωρινά το κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού του στρατού
14:27
Ταϊλάνδη: Η Καμπότζη «παραβίασε» την κατάπαυση του πυρός με τουλάχιστον 250 drones
14:14