Υπό πίεση ο χρυσός - Υποχώρησε κάτω από τα 4.900 δολάρια
Τάσεις υποχώρησης καταγράφουν οι τιμές του χρυσού αυτή την εβδομάδα, καθώς οι αγορές μετάλλων τηρούν στάση αναμονής εν όψει των ανακοινώσεων σημαντικών οικονομικών δεικτών των ΗΠΑ, αλλά και δημόσιων αργιών σε Αμερική και Κίνα.
Οι αργίες στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ οδήγησαν σε χαμηλά επίπεδα συναλλαγών, ενώ η ήπια άνοδος του δολαρίου επηρέασε αρνητικά τις τιμές των μετάλλων.
Την ίδια ώρα, η προσδοκία των επικείμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης κράτησε τους επενδυτές σε αναμονή.
Σε αυτό το κλίμα, η τιμή spot υποχώρησε 1,9% στα 4.898,51 δολάρια την ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού για τον Απρίλιο υποχώρησαν 2% στα 4.916,66 δολάρια/ουγγιά.
Οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι
Σύμφωνα με το fxstreet, το αισιόδοξο σενάριο των αναλυτών προβλέπει πως μια σταθερή υπέρβαση του επιπέδου αντίστασης των 5.100 θα μπορούσε να ακυρώσει την τρέχουσα πτωτική τάση και να σηματοδοτήσει μια νέα ανοδική δυναμική.
Σε αυτό το σενάριο, ο χρυσός μπορεί να προχωρήσει προς την περιοχή των 5.600, που αντιπροσωπεύει το επόμενο σημαντικό επίπεδο αντίστασης.
Αυτή η προοπτική θα μπορούσε να υποστηριχθεί από τη μείωση των πραγματικών αποδόσεων στις ΗΠΑ, την αυξημένη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια ή τις ισχυρότερες προσδοκίες για νομισματική χαλάρωση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το ράλι του χρυσού και η χρυσή λίρα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Νέα ρωσική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές - Νεκροί τρεις εργαζομένοι σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο
12:48
Την Παρασκευή στη Μητρόπολη η κηδεία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της
12:42
Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο δυστύχημα στην Πάρο - Τραυματίστηκε βαριά και ένας 31χρονος
12:33
Άρση της ασυλίας του Δ. Μαρκόπουλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά από μήνυση Κασσελάκη
12:24