Άλμα 3% στο Χρηματιστήριο Αθηνών με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο
Ανανεώθηκε:
Χρηματιστήριο
PixabayΜε κέρδη 3,3% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τετάρτης 18/2 ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο, μετά από ένα τριήμερο που χαρακτηρίστηκε από τάσεις διόρθωσης ( -4,34%).
Συγκεκριμένα, ο ΓΔΤ έφτασε να διαπραγματεύεται στις 2.327 μονάδες, με άνοδο 3,3% και τον τζίρο στα 9318,62 εκατ. ευρώ.
Στην ίδια ώρα, ο τραπεζικός δείκτης κατέγραφε άνοδο 2,6%, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδισε 3,09% και ο FTSEM ενισχύθηκε κατά 1,26%.
Μεταξύ των ειδήσεων που βοηθούν στη βελτίωση του κλίματος είναι η ανακοίνωση των ισχυρών αποτελεσμάτων της Τράπεζας Κύπρου.
Είχε προηγηθεί η έκθεση της Goldman Sachs, η οποία έκανε λόγο για σημαντική αναβάθμιση των εκτιμήσεών για το επίπεδο του Γενικού Δείκτη και τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών.
Συγκεκριμένα, περιλάμβανε σύσταση Buy για την Τράπεζα Πειραιώς, την Alpha Bank και την Eurobank. Ενώ η θέση της για την Εθνική Τράπεζα ήταν neutral.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στα ύψη ο «δείκτης φόβου» της Wall Street - Πέντε γραφήματα που θα σας αγχώσουν
Τραμπ: «Το Ιράν κάνει πολύ μεγάλες παραχωρήσεις, θα δούμε τι θα γίνει»
20:32
Χανιά: Βίντεο από τη στιγμή που ο 43χρονος μεταφέρει τη σορό της Σταυρούλας Λεβεντάκη
20:24
Ολλανδία: Έγινε ευθανασία για πρώτη φορά σε παιδί κάτω των 12 ετών
20:15
Reuters: Τραμπ και Ερντογάν έχουν στα σκαριά αγοραπωλησία κινητήρων για το τουρκικό μαχητικό Kaan
20:05