Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών - Έχασε τις 2.300 μονάδες
Στιγμιότυπο από το Χρηματιστήριο της Αθήνας
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSIΙσχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία υποχωρεί κάτω από τις 2.300 μονάδες, μετά τη χθεσινή άνοδο.
Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές της ΔΕΗ και της Elvalhalcor.
Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης Τιμών κατέγραψε πτώση 2,3% στις 2.271 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 183 εκατ. ευρώ.
Ενδοσυνεδριακά, τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Elvalhalcor (-4,58%), της Εθνικής (-3,65%), της ΔΕΗ (-3,11%), της Alpha Bank (-2,93%) και της Aegean Airlines (-2,92%).
Αρνητικό είναι το πρόσημο και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα κέρδη των Airbus, Renault και Nestle.
Συγκεκριμένα, ο Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,6%, ο γερμανικός DAX έχασε 0,9%, στα ίδια επίπεδα με τον γαλλικό CAC 40.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στα ύψη ο «δείκτης φόβου» της Wall Street - Πέντε γραφήματα που θα σας αγχώσουν
ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ: Με φυλακή κινδυνεύει ο πρώην πρίγκιπας Άντριου λόγω Έπσταϊν - Όλα όσα ξέρουμε για την υπόθεση
19:01
«Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του ιδιοκτήτη της Βιολάντα» - Η απάντηση συνεργατών του Δ. Παπαστεργίου
18:53
Έφτασε στην Ύδρα ο Μπραντ Πιτ - Πυρετώδεις προετοιμασίες για το «The Riders» (vid)
18:47
ΗΠΑ: Πέντε χώρες έχουν δεσμευτεί να στείλουν στρατεύματα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης στη Γάζα
18:38