Στο «βαθύ κόκκινο» οι ασιατικές αγορές: Απώλειες 6% στη Νότια κορέα, άνω του 3% για τον Nikkei
Στο «βαθύ κόκκινο» έκλεισαν οι ασιατικές αγορές στις συναλλαγές της Τρίτης (03/03) κι ενώ διευρύνεται το πολεμικό μέτωπο στη Μέση Ανατολή.
Την ίδια ώρα, οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι, στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι το Ιράν έκλεισε τα Στενά του Ορμούζ.
Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια αμερικανικού αργού ενισχύονταν νωρίτερα κατά 1,4%, στα 72,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent κατέγραφε άνοδο 1,87%, στα 79,2 δολάρια.
Σημειώνεται ότι περισσότερα από 14 εκατ. βαρέλια ημερησίως διέρχονταν κατά μέσο όρο από τα Στενά το προηγούμενο έτος.
Στα ασιατικά ταμπλό τώρα, στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi κατέγραψε την χειρότερη ημέρα των τελευταίων 19 μήνών, με πτώση 6,87%, με τις μετοχές της Samsung Electronics και της SK Hynix να υποχωρούν άνω του 6%.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωνε απώλειες 1,34%, στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 3,20%, υπό την πίεση των ενεργειακών μετοχών, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix κατέγραψε πτώση 2,47%.
Τέλος, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ μειώθηκε κατά 1,15%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο CSI 300 κατά 1,14%.
Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας στην Ευρώπη σε ηλικία 112 ετών
21:15
Πατούλης για Μαζωνάκη: «Πήγαμε για έλεγχο στο ιατρείο και δεν άνοιξαν, να μπαίναμε από το μπαλκόνι;»
21:10
Δημοσκόπηση Pulse: «Φτωχά» τα κέρδη των κομμάτων στη ΔΕΘ - Στις 11,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - Τσίπρα
21:00
Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας για τα περισσότερα οχήματα στην Ιταλία: Τι ανακοίνωσε η Μελόνι
20:49