Μικρή υποχώρηση για το Brent από τα 101 δολάρια - Διακυμάνσεις στη ζώνη των 93 δολαρίων για το αργό
Διυλιστήριο πετρελαίου
AP Photo/Erin HooleyΚάτω από τα 101 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου στις πρωινές συναλλαγές των ασιατικών αγορών την Τετάρτη (18/03), μετά το χθεσινό νέο άλμα.
Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί μετά τη συμφωνία της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ με την τοπική κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν για την επανέναρξη των εξαγωγών μέσω αγωγού που παρακάμπτει τα Στενά του Ορμούζ, μειώνοντας προσωρινά τις ανησυχίες για ελλείψεις προσφοράς στην αγορά.
Το Brent «πέφτει» από τα 101 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει διακυμάνσεις στην περιοχή των 93 δολαρίων.
Αναλυτές εκτιμούν ότι αν ο πόλεμος κλιμακωθεί ή πληγούν βασικές υποδομές διύλισης η τιμή θα μπορούσε να εκτιναχθεί κατά 10 ή 20 δολάρια.
SPONSORED
ΚΟΣΜΟΣ
Συναγερμός στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Εντολή στους αστροναύτες να ετοιμαστούν για εκκένωση
17:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολάκης: Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, όχι «δανείζοντας» στελέχη μετά από ατομικές συμφωνίες
17:28
ΕΛΛΑΔΑ
Μαρουσάκης στο CNN Greece: «Επιστροφή» στο καλοκαίρι - Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυρά μελτέμια
17:19
ΕΛΛΑΔΑ
Ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης 62χρονης Πολωνής τουρίστριας στην Κεφαλονιά
17:10
ΕΛΛΑΔΑ