Το πετρέλαιο «φλερτάρει» με τα 110 δολάρια - Αυξημένες κατά 40% οι τιμές από την έναρξη του πολέμου
Διυλιστήριο πετρελαίου
AP Photo/Erin HooleyΤα 110 δολάρια το βαρέλι «βλέπουν» οι τιμές του πετρελαίου στις πρωινές συναλλαγές των διεθνών χρηματιστηρίων την Παρασκευή (27/03).
Συγκεκριμένα, η τιμή του Brent σημειώνει οριακή πτώση, παραμένοντας ωστόσο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων, και συγκεκριμένα στα 107 δολάρια το βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το αμερικανικό αργό WTI υποχωρεί κοντά στα 93 δολάρια.
Οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν αυξημένες κατά περίπου 40% από την έναρξη της σύγκρουσης, καθώς η Τεχεράνη επέβαλε το ουσιαστικό κλείσιμο της στενής πλωτής οδού μέσω της οποίας ρέει περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας ενέργειας.
Χθες, ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν επέτρεψε σε 10 πετρελαιοφόρα να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ σημείωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ασφάλισης που αποσκοπεί στην ενίσχυση της ναυτιλίας μέσω της πλωτής οδού.
Ολυμπιακός - Γιαγκελόνια 2-1: «Eρυθρόλευκη» νίκη με ανατροπή στην πρεμιέρα του Europa League
23:57
Προειδοποίηση Γκουτέρες για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τους κινδύνους»
23:55
Αίσιο τέλος στην περιπέτεια δύο πεζοπόρων στην περιοχή του καταρράκτη του Ενιπέα στην Πιερία
23:42
Στην Αγία Γαλήνη μεταφέρθηκαν πάνω από 70 μετανάστες που περισυνελέγησαν νότια της Κρήτης
23:30