«Φλερτάρει» και πάλι με τα 100 δολάρια το βαρέλι το Brent - Έντονη ανησυχία για τις ενεργειακές ροές
Όλο και πιο κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι πλησιάζει η τιμή του πετρελαίου, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για παρατεταμένες διαταραχές στις ενεργειακές ροές από τη Μέση Ανατολή, μετά και τη νέα κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν.
Ειδικότερα, η τιμή του αργού πετρελαίου Brent ενισχύεται πάνω από τα 97 δολάρια ανά βαρέλι στις πρωινές ασιατικές χρηματιστηριακές συναλλαγές τη Δευτέρα (7.9.2026).
Ανάλογη είναι και η εικόνα του αμερικανικού τύπου αργού WTI, που διαπραγματεύεται πάνω από τα 92 δολάρια το βαρέλι.
Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ στοχοποίησαν τρία ιρανικά πετρελαιοφόρα το Σαββατοκύριακο σε αντίποινα για επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους με στόχο πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Σε απάντηση, η Τεχεράνη επιτέθηκε σε πετρελαιοφόρα και άλλα πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ.
Κακοκαιρία: Μέχρι το απόγευμα οι ισχυρές βροχές στην Εύβοια - Νέα επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου
11:50
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 45χρονος με αστυνομικό εξοπλισμό - Και ασύρματοι στα κατασχεθέντα
11:45
Βρετανία: Συλλήψεις για εκρηκτικά και εκκενώσεις κατοικιών κοντά σε αμερικανική βάση
11:32
Πλάκα: Πρώτα έκρηξη και μετά πυρκαγιά, τι ερευνούν οι αρχές - «Στον 2ο όροφο η μεγαλύτερη εκτόνωση»
11:28