Capital Maritime Finance: Άντλησε 300 εκατ. ευρώ - Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση στο Euronext Athens
Με αρχική χρηματιστηριακή αποτίμηση 1,05 δισ. ευρώ ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών της Capital Maritime Finance Corp. στην Κύρια Αγορά της Euronext Athens και γίνεται η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία που εισάγεται αποκλειστικά στην ελληνική αγορά.
Η IPO άντλησε συνολικά 300 εκατ. ευρώ, με υπερκάλυψη 4,34 φορές σε σχέση με το αρχικό ζητούμενο ποσό.
Η τιμή διάθεσης καθορίστηκε στα 7,50 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στην Κύρια Αγορά εισάγονται συνολικά 140 εκατομμύρια μετοχές, με κωδικό διαπραγμάτευσης CMFC.
Στη συμμετοχή τόσο Ελλήνων, όσο και ξένων επενδυτών στη δημόσια προσφορά, στάθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Capital Maritime Finance, Γεράσιμος Καλογηράτος, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενώ τόνισε το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο της Αθήνας προσελκύει πλέον τις ναυτιλιακές εταιρείες.
«Μετά την αφαίρεση των δαπανών της Δημόσιας Προσφοράς και της Εισαγωγής, ύψους €13.183,38 χιλ., τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια από την Δημόσια Προσφορά διαμορφώνονται σε €286.816,62 χιλ. και θα διατεθούν σύμφωνα με την ενότητα 3α.» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση..
Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, τα καθαρά αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από την εταιρεία για τη χρηματοδότηση μέρους του τιμήματος των 19 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα οποία βρίσκονται υπό ναυπήγηση και τα οποία θα αποκτηθούν από υφιστάμενες θυγατρικές της Εταιρείας, εντός 24 μηνών από την ημερομηνία πιστοποίησης της Αύξησης.
«Τυχόν εναπομείναντα κεφάλαια μετά την ανωτέρω διάθεση θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη κεφαλαίου κίνησης της Εταιρείας, εντός της ίδιας προθεσμίας» αναφέρθηκε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Capital Maritime Finance: Ζήτηση ρεκόρ €1,1 δισ. ανοίγει νέο κεφάλαιο για την ναυτιλία στην Αθήνα
Μεταξύ 7 και 7,68 ευρώ η τιμή για την IPO της Capital Maritime Finance
Αλβανία: Νέα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών που προσπάθησαν να πλησιάσουν το γραφείο του Ράμα
16:42
Το ΕΚ προτείνει τη δημιουργία ευρωπαϊκού κέντρου κρίσιμων πρώτων υλών - Στήριξη σε στρατηγικά έργα
16:37
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
16:32
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Φολέγανδρο: Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
16:22