ΑΓΟΡΕΣ

Η αβεβαιότητα για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών οδηγεί σε πτώση το Χρηματιστήριο

Η αβεβαιότητα για τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών οδηγεί σε πτώση το Χρηματιστήριο

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, εν μέσω πληροφοριών ότι οι ξένοι επενδυτές δεν δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τα βιβλία προσφορών των τραπεζών.

Η επιλογή των ελληνικών τραπεζικών διοικήσεων να επισπεύσουν τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτικά κεφάλαια δεν απεδείχθη σωστή, καθώς οι ξένοι επενδυτές θεωρούν πως οι εκκρεμότητες της Ελλάδας με τους δανειστές της εξακολουθούν να επηρεάζουν την ανακεφαλαιοποίηση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 1:50 διαμορφώνεται στις 669 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,11%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 14,85 εκατ. ευρώ.

Πτώση καταγράφουν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν οι δείκτες των Τραπεζών (-12,83%), της Υγείας (-3,18%) και των Τροφίμων (-1,34%).

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-20,75%), της Eurobank(-19,35%) της Alpha Bank (-11,88%) και της Εθνικής (-12,36%).

Στις τράπεζες έχει γίνει το 54,8% του συνολικού τζίρου της αγοράς, ήτοι 8,16 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες που υποστηρίζουν ότι πολλοί επενδυτές πουλάνε μετοχές τραπεζών στο ελληνικό χρηματιστήριο με σκοπό να τις αγοράσουν πολύ φθηνότερα στα βιβλία προσφορών, δεν επιβεβαιώνονται από τους χρηματιστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ