ΑΓΟΡΕΣ

Στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στρέφεται η προσοχή των επενδυτών στο Χρηματιστήριο

Στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στρέφεται η προσοχή των επενδυτών στο Χρηματιστήριο
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, με τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές να περιορίζονται και τα βλέμματα των επενδυτών να στρέφονται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις διαμορφώνεται στις 670,93 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,19%. Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 22 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,59%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-0,54%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-0,46%) και των Τηλεπικοινωνιών (-0,44%).

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κινείται με πτώση 3,88%, της Τράπεζας Πειραιώς με απώλειες 2,33% και της Alpha Bank με πτώση 2,38%.

Η εξέλιξη των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών διαμορφώνει το κλίμα, με τις πρώτες ενδείξεις να δείχνουν μεγάλη επιφυλακτικότητα των επενδυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ