Πλουσιότερος όλων o «κύριος Zara»
Ο Amancio Ortega είναι, πλέον, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, ξεπερνώντας κατά 200.000.000 δολάρια τον Bill Gates.
Ο συνδημιουργός της ισπανικής εταιρείας μεταπώλησης, Inditex, στην οποία ανήκει και η αλυσίδα ειδών ρουχισμού, Zara, έχει ξαναβρεθεί στην ίδια θέση τρεις φορές στο παρελθόν αλλά έχασε το προβάδισμα μέσα σε μία ημέρα. Η πιο πρόσφατη ήταν μόλις την Τρίτη, όταν η μετοχή της Inditex είχε άνοδο 1%, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Σήμερα, Τετάρτη, ξαναβρέθηκε στην κορυφή και παρέμεινε εκεί.
Ο 81χρονος Ortega, σύμφωνα με το real-time ranking του Forbes, αξίζει 85 δισεκατομμύρια δολάρια και κοιτάζει αφ’ υψηλού τους Gates και Bezos. Είχε προηγηθεί η άνοδος του δημιουργού της Amazon, Jeff Bezos, στην ίδια θέση τον Ιούλιο, αλλά και αυτός έπεσε κάτω από τον Bill Gates μέσα σε λίγες ώρες.
Ο Ortega έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 και για δεύτερη τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο πρώην ταμίας καταστήματος δημιούργησε την Inditex μαζί με την τότε σύζυγό του, Rosalia Mera, το 1975.
Ο Βιν Ντίζελ αποκάλυψε τον τίτλο και την ημέρα πρεμιέρας του επόμενου «Fast & Furious»
14:15
Νέα Πέραμος: Νέο βίντεο από την αρπαγή του 27χρονου - Τα κοινά σημεία με την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία στη Μάνδρα
13:56
Στα χέρια των ιρανικών αρχών τέσσερις ξένοι πολίτες - Κατηγορήθηκαν για «συμμετοχή στις ταραχές»
13:52
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Συνταγματική Αναθεώρηση: Τα άρθρα, το στοίχημα της συναίνεσης και η «εξίσωση» των 180 ψήφων
13:50