ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Λίντνερ: «Ναι» στα μέτρα στήριξης αλλά με «μέτρο» - Εύσημα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας

Λίντνερ: «Ναι» στα μέτρα στήριξης αλλά με «μέτρο» - Εύσημα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταικούρα INTIME

Την ανάγκη στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στη πληθωριστική κρίση αλλά με μέτρο και με βάση τα δημοσιονομικά περιθώρια επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταικούρα.

Ο κ. Λίντνερ χαρακτήρισε σημαντική για την ελληνική οικονομία τη τρέχουσα εβδομάδα καθώς το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για την έξοδο της χώρας μας από την ενισχυμένη εποπτεία που όπως είπε αποτελεί «θετικό σινιάλο».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο μέτωπο της οικονομίας με τις "ορθές και σωστές " αποφάσεις που έχουν ληφθεί ζητώντας ωστόσο να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Τάχθηκε υπέρ των μέτρων στήριξης της κοινωνίας λόγω του υψηλού πληθωρισμού σημειώνοντας ωστόσο ότι οι παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνονται με μέτρο αξιοποιώντας τη ρήτρα διαφυγής και τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο πληθωρισμός δεν είναι στατιστική, τον καταλαβαίνει ο κόσμος όταν ανοίγει το ψυγείο του αλλά πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους, χωρίς όμως να κάνουμε πολύ επεκτατική πολιτική» Σε αυτό το πλαίσιο καλωσόρισε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για απόδοση στην κοινωνία των έξτρα εσόδων που προκύπτουν για τον προϋπολογισμό.

Για την ενεργειακή κρίση είπε πως η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι "εθνικό πρωτίστως θέμα. Ναι μεν υπάρχει κάποιος συντονισμός στην Ευρώπη και μπορεί αυτός να λειτουργήσει θετικό, αλλά είναι θέμα της κάθε κυβέρνησης το πώς θα απαντήσει". Σε ερώτησε σχετικά με τη ρήτρα διαφυγής επεσήμανε πως δεν θα πρέπει η παράτασή της να λειτουργήσει ως άλλοθι στα κράτη - μέλη να ξεφύγουν, αφού θα πρέπει να «επιστρέφουμε σιγά - σιγά στη δημοσιονομική κανονικότητα».

Τέλος ο κ. Λίντνερ υπογράμμισε ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας είναι ισχυρά, αποδίδοντας τα εύσημα στο οικονομικό επιτελείο και για τον προϋπολογισμό λέγοντας ότι τα δημόσια οικονομικά της χώρας επιστρέφουν στην ομαλότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ