ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σκρέκας: Πρωτοπόρος η Ελλάδα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σκρέκας: Πρωτοπόρος η Ελλάδα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μεγάλη μεταρρύθμιση INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μεταξύ των κορυφαίων χωρών στις νέες συνδέσεις με ΑΠΕ κατέταξε την Ελλάδα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μεγάλη μεταρρύθμιση.

«Το νομοσχέδιο συνιστά τομή και μεγάλη μεταρρύθμιση που θέτει τις βάσεις για την επίτευξη με τη συμβολή και της Ελλάδας, του φιλόδοξου στόχου το 2050 η Ευρώπη να καταστεί κλιματικά ουδέτερη», είπε στη Βουλή όπου ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου και σημείωσε με έμφαση ότι η χώρα μας γίνεται πλέον πρωτοπόρος στις ΑΠΕ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, από 300-400 MW την περίοδο 2015-19, το 2022 θα μπορεί να συνδεθεί με 2.000 MW νέων ανανεώσιμων πηγών, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 1.200MW.

«Είμαστε μεταξύ των κορυφαίων χωρών στις νέες συνδέσεις με ΑΠΕ, κάτι που μας καθιστά πολύ πιο ανταγωνιστικούς και ασφαλείς», υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά στη διάταξη που αφορά στην επιβολή πλαφόν στις χονδρικές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Σκρέκας είπε ότι μέσα στο επόμενο 12μηνο το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης θα ενισχυθεί με 1,6 δισ. ευρώ, από την ανάκτηση των υπερεσόδων, που είχαν οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Πέτη Πέρκα αποκάλεσε το νομοσχέδιο «διοικητικό τερατούργημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ