ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σκρέκας στο CNN Greece: Κατασκευάζουμε φωτοβολταϊκά για να κλείσουμε τα φουγάρα

Σκρέκας στο CNN Greece: Κατασκευάζουμε φωτοβολταϊκά για να κλείσουμε τα φουγάρα
Ο υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας CNN Greece

Τη σημασία των επενδύσεων του Ελλάδα 2.0 σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως αντιστάθμισμα στην ενεργειακή κρίση αναδεικνύει ο υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο CNN Greece.

O κ. Σκρέκας τονίζει πως προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, τόσο μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών, όσο και μέσω επιτάχυνσης στην ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων ΑΠΕ.

«Κατασκευάζουμε φωτοβολταϊκά για να κλείσουμε τα φουγάρα» τονίζει χαρακτηριστικά ο Υπουργός, μιλώντας στο CNN Greece, παρουσιάζοντας ανάγλυφα τη σχετική στρατηγική.

Μάλιστα, προσθέτει πως η ενεργειακή μετάβαση έχει –με την ολοκλήρωσή της – και σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, καθώς, όπως αναφέρει η ενέργεια από τον ήλιο είναι έξι φορές φθηνότερη από το λιγνίτη. Έτσι, πέραν της ενεργειακής ανεξαρτησίας που προσφέρει στη χώρα μας είναι ταυτόχρονα και σαφώς πιο συμφέρουσα.

Παρουσιάζοντας και απαριθμώντας τις σχετικές πρωτοβουλίες, ο κ. Σκρέκας ξεκαθαρίζει πως πλέον οι σχετικοί στόχοι έχουν επιταχυνθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέχρι το 2026 το 62% της ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ. Και σε αυτό το πλαίσιο, τα κεφάλαια αλλά και οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος Ελλάδα 2.0 μπορούν και παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Κώστα Σκρέκα στο CNN Greece

Διαβάστε το αφιέρωμα του CNN Greece για το
Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Roadmap to the Future



ΔΗΜΟΦΙΛΗ