ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Πρόστιμα 69.000 ευρώ σε 6 καταστήματα στο Ηράκλειο Κρήτης για «μαϊμού» προϊόντα

Πρόστιμα 69.000 ευρώ σε 6 καταστήματα στο Ηράκλειο Κρήτης για  «μαϊμού» προϊόντα
Πρόστιμα για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων αγαθών σε έξι εμπορικά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές Χερσονήσου, Σταλίδας και Μαλλίων Υπουργείο Ανάπτυξης

Συνολικά 10.403 απομιμητικά είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, αρώματα, αξεσουάρ, παιχνίδια κ.α. με εμπορικά σήματα μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν έπειτα από ελέγχους της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της ΕΛ.ΑΣ.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 69.000€ για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών/παραποιημένων αγαθών κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18 του ν. 4712/20 σε συνολικά έξι εμπορικά καταστήματα στις τουριστικές περιοχές Χερσονήσου, Σταλίδας και Μαλλίων. Παράλληλα έγινε προσαγωγή των ιδιοκτητών τους με την κατηγορία της πλαστογραφίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου και σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ