ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανάπλαση του κέντρου των Χανίων και η ανακατασκευή του ποδηλατοδρομίου

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανάπλαση του κέντρου των Χανίων και η ανακατασκευή του ποδηλατοδρομίου
Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού κοντά στα 15 εκατ. ευρώ. ΑΠΕ ΜΠΕ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν δύο σημαντικά έργα για τον Δήμο Χανίων καθώς όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Σημανδηράκης,  εγκρίθηκε η ένταξή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης που περιλαμβάνει 30 οικοδομικά τετράγωνα καθώς και τη ριζική ανακατασκευή του ποδηλατοδρομίου στα Καθανιά Ακρωτηρίου. Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού κοντά στα 15 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων και τα δύο έργα θα δημοπρατηθούν άμεσα καθώς διαθέτουν πλήρεις μελέτες και έχουν λάβει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, με αποτέλεσμα στις αρχές του ερχόμενου έτους, να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Συγκεκριμένα για την ανάπλαση του κέντρου της πόλης και των οικοδομικών τετραγώνων γύρω από την περιοχή του ΚΤΕΛ θα διατεθούν 7 εκατ. ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση, υπογειοποίηση καλωδίων, διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, εκτεταμένες φυτεύσεις, αστικό εξοπλισμό και μικρά πάρκα.

Όσον αφορά στο ποδηλατοδρόμιο όπως επισημάνθηκε με την στρατηγική ανάπλαση, αρχικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ συνολικά, θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά και να είναι αντάξιο μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων διεθνών προδιαγραφών.

«Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη χρηματοδότηση, που πετυχαίνει Δήμος σε επίπεδο χώρας και μάλιστα σε μία διαδικασία, όπου οι προτάσεις μας επιλέχθηκαν στο σύνολο του ποσού, που αιτηθήκαμε και είναι άμεσα χρηματοδοτούμενες», σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κάνοντας λόγο για δύο «εμβληματικά έργα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ