ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κικίλιας στο CNN Greece: Επενδύουμε στρατηγικά στους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους

Κικίλιας στο CNN Greece: Επενδύουμε στρατηγικά στους βορειοευρωπαίους συνταξιούχους
O Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας Φωτογραφία αρχείου

Το στρατηγικό πλάνο της Ελλάδας να φιλοξενήσει βορειοευρωπαίους συνταξιούχους κατά τους χειμερινούς μήνες, προσφέροντας εναλλακτική στην ενεργειακή κρίση και εξασφαλίζοντας σημαντικά έσοδα για τη χώρα μας περιγράφει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στο CNN Greece εξηγεί πως θα κοστίζει λιγότερο για τον βορειοευρωπαίο συνταξίουχο να τον φιλοξενήσουμε το χειμώνα στην Ελλάδα από το να μείνει στη χώρα του και να πληρώνει τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Έτσι η Ελλάδα προσφέρει αυτή την εναλλακτική επιλογή, που και συμφέρουσα για τους συνταξιούχους είναι αλλά και σημαντικά έσοδα θα φέρει, εξασφαλίζοντας την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Κικίλιας, «ήδη έχουμε βγει ευήκοα ώτα και στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει ένα roadshow στην Γερμανία για την προώθηση της πρότασης»

Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πραγματοποίηση επενδύσεων που θα αναβαθμίσουν τις τουριστικές υποδομές της χώρας, αναφέροντας ότι χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης και μια σειρά από άλλα εργαλεία θα διατεθεί 1 δισ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

Αναφερόμενος στην πορεία του τουρισμού το 2022, τονίζει πως «στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε ταμείο και θα είναι πολύ θετικό» ενώ για το 2023 το brand της Ελλάδας θα είναι ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας εμφανίζεται αισιόδοξος πως ο ελληνικός τουρισμός θα συνεχίσει να είναι πρωταθλητής και να αποτελεί πηγή επενδύσεων αλλά και εσόδων για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του κ. Βασίλη Κικίλια στο CNN Greece εδώ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ