ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Αναστασοπούλου: Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Αναστασοπούλου: Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Τον διπλό στόχο για την ανάπτυξη του Τουρισμού ανέπτυξε η γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Αναστασοπούλου υπογράμμισε ότι ο πρώτος στόχος είναι οι επισκέπτες να έχουν αυθεντικές τουριστικές και ταξιδιωτικές εμπειρίες και από την άλλη να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος τόσο χωρικά, όσο και χρονικά.

Αναφερόμενη στην πορεία της τουριστικής κίνησης, τόνισε:

«Για τον μήνα Ιούλιο στα νοτιοανατολικά νησιά του Αιγαίου ξεπεράσανε περίπου τα 2 εκατομμύρια οι τουρίστες. Τον Αύγουστο αναμένουμε πάνω από 1 εκατομμύρια επισκέπτες ανά εβδομάδα».

Παράλληλα, η Ολυμπία Αναστασοπούλου επεσήμανε την αύξηση της τουριστικής κίνησης στον τομέα της κρουαζιέρας κατά 25%, σε σχέση με το 2019, με καταληκτική, μάλιστα, ημερομηνία για την τελευταία κρουαζιέρα στις 5 Ιανουαρίου του 2023.

Η γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης έκανε ειδική αναφορά στον θαλάσσιο τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας τομέας που πρωτοστατεί η Ελλάδα και αντιπροσωπεύει το 1,4% με 1,5% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ οι τουριστικοί λιμένες ενισχύονται και αναβαθμίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης με 160 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» η Ολυμπία Αναστασοπούλου υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που δίνονται τόσα χρήματα για να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός, ενώ σχετικά με τους φηφιακούς νομάδες σημείωσε ότι «είναι μία ανερχόμενη δύναμη στο τουριστικό οικοσύστημα που μπορεί να αποτελέσει για την Ελλάδα σημαντικό έσοδο, καθώς έχει υπολογιστεί ότι η χώρα μας μπορεί να κερδίσει πάνω από 1,6 δισ. ευρώ με 100.000 ψηφιακούς νομάδες για περίπου έξι μήνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ