ΑΝΑΠΤΥΞΗ

«Sold out» η 86η ΔΕΘ : Πάνω από 1.000 εκθέτες και η επιστροφή της τιμώμενης χώρας

«Sold out» η 86η ΔΕΘ : Πάνω από 1.000 εκθέτες και η επιστροφή της τιμώμενης χώρας
«Από ό,τι φαίνεται φέτος θα έχουμε μία πολύ καλή, επιτυχημένη έκθεση, είναι κυριολεκτικά sold out» σημειώνει μιλώντας στο CNN Greece o πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Μεγάλο είναι ενδιαφέρον για τη φετινή 86η ΔΕΘ, την πρώτη έπειτα από δύο χρόνια που διεξάγεται σε συνθήκες κανονικότητας, με τη επιστροφή παράλληλα του θεσμού της τιμώμενης χώρας.

«Από ό,τι φαίνεται φέτος θα είναι μία πολύ καλή, επιτυχημένη έκθεση, είναι κυριολεκτικά sold out. Έχουμε πολλούς εκθέτες, πάνω από 1.000 και ο στόχος είναι να φτάσουμε στα νούμερα πριν από το 2019, δηλαδή πάνω από 250.000 επισκέπτες» σημειώνει μιλώντας στο CNN Greece o πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Όπως εξηγεί, «φέτος μετά από δύο χρόνια προβλημάτων λόγω της πανδημίας, μπαίνουμε στην κανονικότητα. Στη διάρκεια της πανδημίας η έκθεση πραγματικά πέρασε δύσκολες στιγμές, καθώς τα εκθεσιακά γεγονότα μαζί με την εστίαση και τον τουρισμό, υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά. Το 2020 δεν πραγματοποιήσαμε την έκθεση, πέρσι έγινε με πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας, άρα ήταν μία έκθεση «ειδικών συνθηκών» με λιγότερους εκθέτες και αρκετά λιγότερους επισκέπτες».

Ο κ. Τζήκας εκφράζει παράλληλα την ελπίδα ότι έως την έναρξη της φετινής ΔΕΘ δεν θα υπάρξουν προβλήματα σε σχέση με τον covid-19. «Νομίζω ότι όλοι καταλάβαμε αυτή την περίοδο ότι είναι μεν σημαντική και η ηλεκτρονική επικοινωνία αλλά η φυσική συνάντηση δεν υποκαθίσταται» τονίζει.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τιμώμενη χώρα

Τη φετινή χρονιά επιστρέφει και ο θεσμός της τιμώμενης χώρας και μάλιστα για πρώτη φορά θα είναι μία αραβική χώρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Τα ΗΑΕ έχουν πάρει το κεντρικό και μεγαλύτερο περίπτερο, το 13. Αναμένονται αρκετές εταιρείες από το Αμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και τις υπόλοιπες πόλεις. Όπως έχουμε ενημερωθεί μέχρι στιγμής, θα έχουμε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο real estate, τις νέες τεχνολογίες, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τα τρόφιμα και τις επενδύσεις, επομένως θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία και για ελληνικές εταιρείες να κάνουν συναντήσεις και να βελτιώσουμε τη συνεργασία με αυτή τη σημαντική αραβική χώρα» σημειώνει ο κ. Τζήκας.

Άλλωστε όπως επισημαίνει με τα ΗΑΕ «έχουμε μία στρατηγική συνεργασία ως χώρα και στο πολιτικό, στο γεωπολιτικό και στο στρατιωτικό επίπεδο και νομίζω πως αυτό που θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία μας, θα είναι η παρουσία τους φέτος στην έκθεση, στο επιχειρηματικό κομμάτι. Αυτό άλλωστε είναι και το πιο σημαντικό καθώς αποτελεί έναν πολύ σοβαρό μηχανισμό για να γεφυρώσει δύο χώρες».

Παράλληλα στο περιθώριο της ΔΕΘ αναμένεται να υπάρξουν κι άλλες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη σε σχέση με την τιμώμενη χώρα, όπως για παράδειγμα αφιερώματα στον αραβικό πολιτισμό. «Φέτος στη Θεσσαλονίκη θα επικρατεί η ατμόσφαιρα ελληνοαραβικής φιλίας και στην επιχειρηματικότητα και στον πολιτισμό» τονίζει ο κ. Τζήκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ