ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 39,3% στον τζίρο των επιχειρήσεων το β΄ τρίμηνο - «Άλμα» σε καταλύματα και εστίαση

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 39,3% στον τζίρο των επιχειρήσεων το β΄ τρίμηνο - «Άλμα» σε καταλύματα και εστίαση
Τη μεγαλύτερη αύξηση τζίρου τον Ιούνιο κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης κατά 141,4%

Αύξηση 39,3% καταγράφηκε στον κύκλο εργασιών του συνόλου των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, το δεύτερο τρίμηνο 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό καθώς ανήλθε σε 111,2 δισ. ευρώ έναντι 9,8 δισ. ευρώ το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2022 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο 2021 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, κατά 128,8%.

Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία κατά 14,4%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα κατά 4,2%.

Ανοδικά κινήθηκε και ο Ιούνιος για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Έκρηξη τζίρου τον Ιούνιο για καταλύματα - εστίαση

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών τον Ιούνιο 2022 ανήλθε σε 34,3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 45,1% σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, που είχε ανέλθει σε 23,6 δισ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούνιο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, κατά 141,4%.

Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Ορυχεία και Λατομεία, κατά 0,5%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες Σχετικές με την Ανθρώπινη Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα, κατά 31,5%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ